Glutensiz Leblebi Helvası

GLUTENSİZ LEBLEBİ HELVASI
İrmik helvası seviyorsanız bu tarife bayılacaksınızz
İçerisinde irmik yok, gluten yok, süt ürünü yok ve rafine
șeker yokkf: Sadece @guruyemisshop un taze Çorum
leblebisini un haline getirerek sağlıklı ürünler ile
birleştirdik ve muazzam bir tat ortaya çıktı
Malzemeler:
- 1 su bardağı tuzsuz sarı leblebi @guruyemisshop (Un
haline getirilecek)
⁃ 2
tepeleme yemek kaşığı (40 gram) sade yağ (veya
tereyağı)
1/2 su bardağından bir parmak fazla elma suyu
konsantresi
- 1 su bardağı badem sütü
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışi
1-Orta atește isitilan tavada erimiş tereyağı ile leblebi
ununu hafif rengi değişene kadar durmadan
karıştırıyoruz.
2- Tavanın altını kısık ateșe çevirerek içerisine elma suyu
konsantresini ilave ediyoruz ve devamlı homojen olup
kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
3- Içerisine badem sütü ve tarçınl ilave ederek iyice
durmadan karıştırıyoruz. Bir süre sonra kıvam aldığını
göreceksiniz. Son olarak piştikten sonra kaşık ile şekil
vererek isteğe bağlı üzerini Antep fıstığı veya dövülmüş
ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsunn
Leave a Comment