GLUTENSİZ LEBLEBİ HELVASI

İrmik helvası seviyorsanız bu tarife bayılacaksınızz

İçerisinde irmik yok, gluten yok, süt ürünü yok ve rafine

șeker yokkf: Sadece @guruyemisshop un taze Çorum

leblebisini un haline getirerek sağlıklı ürünler ile

birleştirdik ve muazzam bir tat ortaya çıktı

Malzemeler:

- 1 su bardağı tuzsuz sarı leblebi @guruyemisshop (Un

haline getirilecek)

2 tepeleme yemek kaşığı (40 gram) sade yağ (veya

tereyağı)

1/2 su bardağından bir parmak fazla elma suyu

konsantresi

- 1 su bardağı badem sütü

1 çay kaşığı tarçın

Yapılışi

1-Orta atește isitilan tavada erimiş tereyağı ile leblebi

ununu hafif rengi değişene kadar durmadan

karıştırıyoruz.

2- Tavanın altını kısık ateșe çevirerek içerisine elma suyu

konsantresini ilave ediyoruz ve devamlı homojen olup

kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

3- Içerisine badem sütü ve tarçınl ilave ederek iyice

durmadan karıştırıyoruz. Bir süre sonra kıvam aldığını

göreceksiniz. Son olarak piştikten sonra kaşık ile şekil

vererek isteğe bağlı üzerini Antep fıstığı veya dövülmüş

ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsunn